WD My Cloud Mirror resetten zonder data verlies [oplossingen]


Mocht uw My Cloud Mirror helemaal niet meer toegankelijk zijn of vertoont hij zware problemen, dan kan u de volgende twee oplossingen proberen.

1) Soft reset

Deze oplossing is vrij simpel.

U zorgt ervoor dat de NAS op het stroom is aangesloten en houdt de reset knop op de achterkant 4 seconden ingedrukt.

Dit hersteld het administrator wachtwoord en de netwerkinstellingen.

Nadat u dit gedaan heeft is het wachtwoord van het administrator account veranderd in blanco. U vult dus geen wachtwoord in de eerste keer.

Het resetten van de NAS kan u doen met een paperclip of met de punt van een potlood.

Houdt de resetknop minimaal 4 seconden ingedrukt en laat hem dan weer los.

Let op: Dit herstelt niet de gebruikersnaam van de NAS. Dus mocht u deze niet meer weten, dan moet u voor optie 2 gaan.

2) Hard reset

Een hard reset herstelt veel meer zaken.

  • Administrator gebruikersnaam (veranderd terug in "admin")
  • Administrator wachtwoord (veranderd naar blanco, geen wachtwoord)
  • NAS naam (veranderd naar WDMyCloud of WDMyCloudMirror)
  • Verwijderd alle gebruikers
  • Verwijderd alle toestemmingen voor shares, maar niet de shares zelf
  • Verwijderd automatische firmware updates
  • Zet de netwerkmodus weer op DHCP
  • Verwijderd alle notificaties en waarschuwingen
  • En nog meer standaard instellingen die gewoon weer richting de fabrieksinstellingen gaan.

Echter verwijderd deze optie geen data. De data blijft dus gewoon op de NAS staan.

Echter nemen wij hier geen verantwoordelijkheid voor, daar een NAS ook door andere zaken data kan verliezen.

Om een hard reset uit te voeren haalt u de NAS van het stroom af.

Vervolgens drukt u met een paperclip of de punt van een potlood de resetknop in.

Deze houdt u ingedrukt terwijl u de stroom weer aansluit op de NAS.

Vervolgens blijft u de resetknop minstens 40 seconden inhouden, vanaf het moment dat de stroom weer op de NAS zit.

Na minstens 40 seconden kan u de resetknop loslaten en moet u een tijdje wachten totdat de NAS zichzelf gereset heeft.

In sommige gevallen kan dit zeker 15 minuten duren, dus neem hiervoor de tijd.

Als alle lampjes weer blauw branden, is de NAS weer klaar voor gebruik met alle originele instellingen.

Verantwoordelijkheid

Ondanks dat beide bovenstaande opties ervoor zorgen dat er geen data verwijderd wordt, nemen wij geen verantwoordelijkheid hiervoor.

Beide opties zijn dus op eigen risico.

De harde schijven in uw NAS kunnen ook beschadigd zijn en data verlies kan ook door andere factoren optreden.

Pas dus altijd op en maak voldoende back-ups!